Antti Pekkarinen

Tunnelmani H-P:n leiristä.

BD1y8JMZw2pZqdVl84swGb3Rhxcw7cb-jMBoxpmcObU~2

Viime viikonloppuna oli pitkään odotettu H-P Virkkin ohjaama aikidoleiri Yatagarasussa. Odotus palkittiin ja kolmen harjoituksen ajan pääsimme pohtimaan erisuuntaisia leikkausliikkeitä mahtavassa porukassa. Erilaiset leikkaukset ovat olleet harjoittelumme keskiössä jo aikaisemminkin, mutta H-P:n ohjauksessa sain ilokseni havaita, että paljon on vielä opittavaa tämänkin teeman saralla.

 

Aikidollisen annin lisäksi oli erityisen mielenkiintoista seurata miten H-P rakensi harjoitukset ja ohjasi toisaalta ryhmää tiettyyn suuntaan sekä toisaalta yksilöllisesti huomioi harjoittelijat ja mukautti opetusta kullekin parhaiten soveltuvaksi. Ryhmän ilmapiiri selvästi rentoutui harjoitusten edetessä ja harjoittelijoiden ilmeiden sekä palautteen perusteella viikonloppu oli yhtäaikaa haastava, mielenkiintoinen ja mukava. Vaikka H-P heti alkuun korosti ettei ole aikido-opettaja, uskalan silti väittää, että valtaosalla meistä aikido-ohjaajista on vielä matkaa siihen, että yhtä taidokkaasti osaisimme ohjata ryhmää turvalliseen ja miellyttävään mutta samaan aikaan haastavaan ja kehittävään harjoitteluun.

 

Kiitos vielä kerran kaikille mukana olleille.

 

Ps. Tuolta löytyy H-P:n mietteitä viikonlopusta:

https://www.stage32.com/post/1365868512542729965

Comments are closed.