Antti Pekkarinen

Leiritunnelmia 6: Ukemileiri AikiCirclessä 1.3.-3.3.2019

Vuoden ensimmäinen ohjaamani leiri oli maaliskuun alun ukemileiri omalla kotisalillamme AikiCirclessä. Olen ohjannut ukemileirejä jo useamman vuoden ja oli taas mukava nähdä kuinka sekä tuttuja että uusia ukemeista ja uken roolista kiinnostuneita harjoittelijoita oli saapunut paikalle. Pienen salimme rajat meinasivatkin tulla vastaan vauhdikkaammissa tekniikoissa, mutta jakamalla harjoittelijoita ryhmiin saimme kuitenkin hikiset ja turvalliset treenit aikaiseksi.

sdr

Kuva: Vielä sunnuntainakin porukkaa jaksoi paikalle :)

Teemana oli tuttuun tapaan itse ukemin kehittäminen. Pyrin vetämään paljon mae ukemia ja siihen pohjaavia harjoitteita, niin että ne palvelisivat korkean ukemin oppimista. Mae ukemissa itsessäänkin on tietysti paljon asiaa, mutta leireillä keskityin siihen miten se auttaa korkean ukemin tekemistä.

Ukemitaidon lisäksi teemana oli uken askellus. Eli miten eritysesti etujalan käyttö poikkeaa staattisessa ja dynaamisessa harjoittelussa. Lopuksi näiden yhdistelmänä teimme ”korkean ukemin kolmea askelta”. Tässä harjoitteessa usein hyökkäykseen yhdistyvä askel on jo ensimmäinen kolmesta (korkean) ukemin askeleesta.

Pieni aikaerorasitus oli päällä koko leirin ajan, johtuen siitä että palasin päivää aikaisemmin Disney Worldin reissulta perheen kanssa, mutta treenaajat ja mukava tunnelma tekivät taas ohjaamisesta todella kivaa. Seuraava ukemileiri samassa paikassa on taas kesäkuun alussa. Tervetuloa mukaan.

edf

Kuva: Disney Worldin reissu aiheutti vetäjässä hieman vedon puuttumista

Leiritunnelmia kirjoitus jäi hieman lyhyeksi tällä kertaa, mutta tsekkaa leiriltä tekemäni muistilista leirin harjoitteista.

Comments are closed.